FAQ Abonnemang hos Infoo

 

 


 

1. Varför tar Infoo betalt för att företag ska få vara med i katalogen?

Infoo är unik eftersom vi har en redaktion som granskar alla sajter som vill vara med i katalogen. Infoo har kostnader för vår avlönade redaktion, tekniskt underhåll, serverhyra och så vidare. Det är själva granskningen som ökar värdet på att vara med i katalogen.

 

Tidigare, när katalogen var en del av KTH, stod de för dessa kostnader, men sedan 2009 drivs webbkatalogen helt utan bidrag eller stöd från någon part.

 

Vi har valt att ta betalt i abonnemangsform för företag och kommersiella verksamheter för att hålla ned sälj- och administrativa kostnader. Vårt mål har varit att ta max 50 kronor per månad för ett basinförande och 100 kronor per månad för ett mer avancerat införande med fler länkar (och idag kostar våra abonnemang 46:- exkl moms per månad för Silver resp. 87:- exkl moms per månad för Guld). För att kunna hålla så pass låga priser har vi en process som är så automatisk som möjligt, därav abonnemangsformen, och en kundtjänst som verkar via mejl.

 

Abonnemanget faktureras årsvis och löper på tills det sägs upp och du kan när som helst säga upp ditt abonnemang (som då avslutas när den tid du betalt för löper ut) genom att mejla till: redaktionen@infoo.se

 

Det enda undantaget för denna regel är - som även beskrivs under punkt 9 på denna sida - när fakturan för kommande abonnemangsperiod redan skickats ut via mejl. Då är det för sent att säga upp abonnemanget för denna årsperiod, men redaktionen kan naturligtvis ta emot din uppsägning för efterkommande period redan då.

 


 

2. Vad är skillnaden mellan Infoo Guldabonnemang och Infoo Silverabonnemang?

Företag som väljer Guldabonnemang kommer att listas före företag som väljer Silverabonnemang. Guldabonnenter kommer också rankas högre när besökare gör sökningar i katalogen. Dessutom får guldabonnenter ytterligare tre länkar som exempelvis kan pekas mot din webbplats kontaktsida eller de viktigaste produkterna.

 


 

3. Vad är värdet med att vara med i Infoo?

Infoo har funnits sedan 1993 och alla länkar har granskats av en avlönad redaktion. Detta gör att användare och sökmotorer som Google ser en länk från Infoo som ett tecken på kvalitet. Katalogen i sig generar också besökare till sajterna som finns listade i katalogen.

 


 

4. Vad händer om jag inte betalar för ett Silver- eller Guldabonnemang?

Din webbplats kommer över tid tas bort från katalogen med minskad synlighet i sökmotorer, samt stoppad hänvisningstrafik från Infoo.

 


 

5. Vem ligger bakom webbkatalogen?

Webbkatalogen Infoo har utvecklats av Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Tidigare var katalogen känd under namnet SUNET-katalogen. Idag ägs katalogen till 100 % av Infoo Webbkatalogen Sverige AB, sedan KTH avyttrade sitt innehav 2011.

 


 

6. Varför accepterar inte Infoo postadressen jag skrivit in i formuläret?

Ni måste skriva in er officiella utdelningsadress som är registrerad hos bolagsverket.

 


 

7. Kostar det pengar för ideella organisationer, privatpersoner eller offentlig verksamhet att vara med i Infoo?

Nej, det är fortfarande gratis för ideella organisationer, privatpersoner eller offentlig verksamhet att vara med i Infoo. Men gör Infoo bedömningen att det är ett företag eller affärsdrivande verksamhet som ligger bakom en sajt kommer Infoo bara att acceptera den om ansvariga betalar granskningsavgiften.

 


 

8. Kan jag tillgodoräkna mig kostnaden för Silverabonnemanget om jag senare väljer att uppgradera till Guldabonnemanget?

Nej, silverabonnenter som uppgraderar till Guldabonnemang betalar 1049 kronor + moms om året.

 


 

9. Hur säger jag upp ett Guld- eller Silverabonnemang?

Silver och Guldabonnemang löper på årsvis. Abonnenter måste säga upp sitt abonnemang en månad innan årsabonnemanget löper ut genom ett mejl till redaktionen@infoo.se med uppgifter om vilken webbsajt det gäller.

 

När fakturan - och mejl om fakturan - för kommande abonnemangsperiod skickats ut är det dock för sent att säga upp abonnemanget för kommande period, men det går när som helst bra att säga upp sitt abonnemang för perioden därefter.

 


 

10. Rabatt till befintliga kunder

Befintliga kunder i Infoo får vid förnyelse 50 kronor rabatt på årsavgiften (exkl moms). Det innebär 499 kr exkl moms för ett årsabonnemang Silver och 999 kr exkl moms för ett årsabonnemang Guld.