Sökhjälp på Infoo.se

 

Ett sökord får vara en godtycklig sekvens av bokstäver och siffror. Stora eller små bokstäver är inte signifikant. Exempel: gotland.

 

Sökordet kan också ha en asterisk (*) på slutet eller i början, där det matchar en godtycklig följd av tecken vid slutet eller början av ett ord. Exempel: gotland* matchar både gotland och gotlandskaninen bland annat. Och *kaninen matchar både kaninen och gotlandskaninen. Slutligen matchar *ndska* ordet gotlandskaninen samt en hel del annat. Asterisken (*) matchar enbart i början eller slutet av ord (eller bådadelarna), inte i mitten.

 

Ett plustecken (+) framför sökordet gör det till ett obligatoriskt ord. Detta är enbart relevant vid sökalternativet "något av orden måste förekomma".

 

Ett minustecken (-) framför sökordet gör det till ett förbjudet ord. d.v.s. ifall något matchar det ordet så kommer det inte att visas. Detta är relevant för både sökalternativen "något av orden" och "alla orden".

 

Ett ord eller en fras som omges av ett par citationstecken (") gör att orden i den frasen måste matchas exakt i den ordningen, och inklusive eventuell interpunktion. Exempel: "visby, gotland". Detta fungerar endast vid sökalternativet "alla orden måste förekomma".