Infoo
  • Om infoo
  • Kontakt
  • Nyheter
  • Produkter
  • Blogg
  • Artiklar
  • Menu Menu
Lägg till sajt
Du är här: Startsida1 / Artiklar

Effektivisera arbete på distans och stärk företagets digitala närvaro

Företag och näringsliv

Företag idag brottas med nya frågor. En av dessa handlar om att möta de krav som anställda ställer gällande flexibilitet och möjlighet att sköta arbetet från andra platser än från kontoret.

Man kan säga att pandemin blev lite av en testballong i den frågan: plötsligt kunde anställda – efter en viss period – känna att man gjorde ett lika bra jobb från kontoret i hemmet som man tidigare gjort på en fast kontorsplats. Med detta slipper man också pendling – och ett företag kan å sin sida spara en massa pengar på lokalhyra.

Framtidens arbetsplats är flytande, men det handlar också om att man som företag måste ta investeringar för att möjliggöra ett effektivt, säkert arbete oavsett var de anställda sitter och jobbar. Microsoft Office 2021 Professional Plus är exakt den typen av investering som möjliggör detta.

Ett riktigt bra val

Det handlar om den största medlemmen i familjen Office och det handlar också om ett paket som ger extra allt – alla frågor. Det finns kraftfulla verktyg för redigering och översättning, det finns utmärkta funktioner för kommunikation, det handlar om rörlig grafik som går utanpå det mesta och det hela kommer dessutom med den användarvänlighet som präglar alla produkter från Microsoft.

Kort sagt: köp Microsoft Office 2021 Professional Plus om företaget är redo att ta nästa steg och vill erbjuda de anställda en möjlighet att arbeta flexibelt, effektivt och säkert.

Stort fokus på säkerhet

Det senare är givetvis också en avgörande fråga. Vid arbete hemifrån – eller exempelvis ute hos kund – så kan man exponeras för helt andra risker. Microsoft Office 2021 Professional Plus är – precis som med allt annat från Microsoft – ett paket där säkerheten varit i fokus i samband med utvecklingen.

Paketet ger användaren en säker väg där alla risker motas bort och där exempelvis känslig information inte riskerar att hamna på villovägar. Det handlar om ett rakt igenom bra val för företaget som har ambitioner att möta de nya kraven och som vill vara relevanta även i framtiden.

2 mars, 2023/av Redaktionen på Infoo.se
https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png 0 0 Redaktionen på Infoo.se https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png Redaktionen på Infoo.se2023-03-02 10:16:162023-03-02 10:16:16Effektivisera arbete på distans och stärk företagets digitala närvaro

Så här finansierar ni skolresan

Samhälle

Att åka på skolresa är något de flesta skolklasser vill göra. En del vill till Stockholm eller Göteborg. Andra vill gärna åka till Öland eller Gotland och några få klasser siktar på en klassresa i utlandet. De flesta av dem till något närliggande resmål som Helsingfors eller Köpenhamn, men några slår på stort och åker på skolresa till London eller Paris. Det är en sak att vilja åka bort med klassen, men resmålet måste ju matcha klasskassan. Om det inte gör det kan ni antingen sänka kraven eller tjäna pengar till klassen.

Bestäm ett resmål

Börja med att sätta upp en målbild. Att formulera vad man vill är första steget för att uppfylla sina mål. Sedan kan ni ändra målsättningen efter hand, för att ni får nya idéer, märker att det tänkta resmålet är orealistiskt eller kanske att ni har råd att sikta högre, att göra en dyrare skolresa.

Starta ett försäljningssamarbete

Kontakta DelikatessKungen och starta en försäljning. Att sälja delikatesser har hjälpt tusentals skolklasser att få råd att åka på klassresa. Inte bara skolklasser förresten! Föreningar har åkt på träningsläger och idrottsklubbar på cupresor finansierade med pengar de tjänat genom att sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen.

Ni säljer delikatesserna till grannar och vänner, företag på orten där ni bor eller genom era kanaler i sociala medier. Ni väljer själva hur ni går tillväga, men DelikatessKungen har i över 30 år hjälpt skolklasser att förverkliga sina drömresor så de vet hur det funkar och delar frikostigt med sig av sina bästa säljtips.

Börja sälja

När försäljningssamarbetet väl är igång är det bara att börja sälja. DelikatessKungen står för marknadsföringsmaterialet och varorna. Det är lättsålda, exklusiva delikatesser som handgjorda belgiska chokladpraliner, ekologisk olivolja, dragerad lakrits och lagrad cheddarost.

DelikatessKungens smarta app håller ordning på försäljningen åt er och varje elev/säljare får en egen webbshop där släkt och vänner kan lägga sina beställningar. Eftersom ersättningen är helt provisionsbaserad behöver ni inte jobba ett visst antal timmar eller redovisa någon som helst arbetstid. Ni säljer så länge ni tycker att det är kul och ju mer ni säljer, desto mer pengar till klassresan blir det.

24 februari, 2023/av Redaktionen på Infoo.se
https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png 0 0 Redaktionen på Infoo.se https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png Redaktionen på Infoo.se2023-02-24 09:52:402023-02-24 09:52:40Så här finansierar ni skolresan

Så använder svenskarna internet för att förbättra sin ekonomi

Samhälle

Internet är en viktig del av våra dagliga liv och många Svenskar använder det flitigt till många saker och ärenden. Allt som har med bland annat e-handel och ekonomi att göra sköts numera på nätet. Du behöver inte längre gå till banken för dina ekonomiska ärenden.

En bättre överblick på din ekonomi

När det kommer till din ekonomiska hantering och internet så finns det många olika sätt hur du kan använda diverse tjänster på nätet. Ett sätt är att investera i aktier, obligationer eller andra finansiella produkter som erbjuds online. För dem som inte har möjlighet att investera kan du ta hjälp av internet för att spara pengar genom kuponger, rabatter och jakten på de bästa priserna. Du kan även utnyttja online banktjänster för att se till att du håller koll på ditt sparande. Allt detta görs med hjälp av olika tjänster på internet och ger möjligheter till en bättre ekonomisk framgång.

Sköt dina ekonomiärenden på nätet

Att sköta ekonomiska ärenden på nätet har aldrig varit Enklare. Med dagens teknik kan du göra alla dina banktransaktioner, betala räkningar och hantera dina investeringar online. Det finns många olika webbplatser som erbjuder tjänster för att hjälpa dig att hantera din ekonomi. Du kan använda dem för att spåra dina utgifter, se hur mycket du har sparat och jämföra olika investeringsalternativ. De flesta av dessa webbplatser ger även tips om hur du bäst sköter din ekonomi och vad du ska titta på när du gör dina investeringar. Att ha kontroll över sin ekonomi online är enkelt, bekvämt och säkert, så det är definitivt värt att ta sig tid att lära sig mer om detta alternativet.

Använd dig av webbaserade tjänster

Att skapa en budgetmall på internet är ett bra sätt att hålla koll på dina inkomster och utgifter. Det finns många olika typer av mallar som du kan använda, beroende på vilka specifika behov du har. Först och främst bör du bestämma hur mycket du har råd att spendera varje månad. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra vilken typ av mall som passar dig bäst. När du väl har bestämt detta, kan du leta upp en lämplig mall online och fylla i alla nödvändiga uppgifter. Du kan sedan anpassa den till dina egna behov genom att lägga till fler kategorier eller justera de befintliga.

Internet är ett oumbärligt verktyg för många svenskar när det gäller att stärka sin ekonomi. Och genom att använda sig av olika webbaserade tjänster kan du spara både tid och pengar.

30 januari, 2023/av Redaktionen på Infoo.se
https://infoo.se/wp-content/uploads/2023/01/Så-använder-svenskarna-internet-för-att-förbättra-sin-ekonomi.jpg 1280 1920 Redaktionen på Infoo.se https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png Redaktionen på Infoo.se2023-01-30 09:01:072023-01-30 09:01:07Så använder svenskarna internet för att förbättra sin ekonomi

Stort intresse för personliga nyhetssajter

Personliga hemsidor

Personliga nyhetssajter kan även liknas vid en form av blogg. Dess innehåll kan vara begränsat till några få ämnen, men kan även vara en salig blandning av olika ämnen. Den eller de som står bakom sajten väljer själv vilken typ av information de vill förmedla ut och vanligen finns en koppling till deras personliga intressen.

När det först började bli populärt med att blogga ansågs det mer vara ett sätt att visa upp en form av dagbok, men på ett digitalt och publikt sätt. Denna typ av blogg finns kvar på marknaden, samtidigt som det börjar bli allt mer efterfrågat med personliga sajter som lägger upp innehåll på sitt eget sätt. 

Även om merparten har begränsade intressen, så kan det dyka upp mycket i livet som kan vara av intresse. Som ibland kan vara begränsat för en kortare period i livet. Men detta är troligtvis en anledning till att det finns allt fler bloggar med brett utbud av innehåll, exempelvis på jaxons.se. Där finns flera ämnen att välja på, men även en blogg med innehåll som vänder sig till de flesta.

Nya tidens webbdagbok?

Gällande en dagbok finns det ju inga direkta regler, utan man kan skriva hur man vill och om vad man vill. Vilket man ser på många personliga nyhetssajter. Blandat innehåll där valet förmodligen beror på vad man har stött på under dagen eller vilka samtalsämnen som tillhör de vanligaste under den specifika perioden. 

Väldigt blandat innehåll finner du bland annat på nordic-spirit.net, där man kan se att en del inlägg är inspirerade av specifika perioder. Som ämnen om hur många som är vaccinerade i Sverige och anledningar till att elpriserna rusar, men även inlägg om hundar, lån och mycket annat.

Sajter med personliga recensioner

Recensioner av produkter och tjänster kan man finna på flera sajter, både privata och från företag. Dessa kan skrivas på ett mer personligt sätt, samtidigt som de är objektiva. Man berättar ur egen synvinkel men utan att man favoriserar specifika företag eller annat. Hos annikas.nu finns flera recensioner samt tips och tricks om olika vardagliga ting.

En av flera anledningar till att sociala medier är så populärt är för att många anser det är mer intressant att ta del av råd från en person med egen erfarenhet. Det känns många gånger mer förtroligt än att lyssna på råd från en typisk försäljare. Sen är det såklart upp till var och en vem man vill ta råd ifrån. Vem man anser vara mest pålitlig.

 

Denna text är sponsrad.

Artikel publicerad av redaktionen på Infoo.se

30 oktober, 2022/av Redaktionen på Infoo.se
https://infoo.se/wp-content/uploads/2022/10/Personliga-nyhetssajter.jpg 853 1280 Redaktionen på Infoo.se https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png Redaktionen på Infoo.se2022-10-30 17:11:262022-10-30 17:11:26Stort intresse för personliga nyhetssajter

Hur finner man läsare till sin personliga nyhetssajt?

Artiklar, Massmedia

En personlig nyhetssajt är enligt en del detsamma som en blogg, men det behöver inte riktigt vara så enkelt. Det beror på vilken definition vi ska använda oss av, för det finns många definitioner till blogg. Som en digital dagbok, webbjournal, webblogg eller helt enkelt en privat sida där man skriver om nyheter, intressen eller annat som känns lockande.

En personlig nyhetssajt kan vara uppbyggd på olika sätt och om man vill locka så många läsare som möjligt till ens sajt är det bra att vara klar över vilken typ av läsare man vill nå ut till. Handlar det om specifika ämnen eller kommer du posta inlägg inom flera olika ämnen. 

Om du är duktig på att skriva på ett sätt som gör att läsarna snabbt förstår vad du menar och att de vill titta på andra inlägg du har, så är det stor chans att du regelbundet får nya följare. Konsten att skriva på ett personligt sätt, men samtidigt kunna agera objektivt är något man ser på flera av de nyare bloggarna. Se mer info om detta och ta del av blandad skur av nyheter.…

Vara tydlig med vad man förmedlar?

De personliga sajter som har valt att inrikta sig på specifika ämnen brukar vara väldigt tydliga med detta. Antingen med en presentation eller med deras val av namn på sajten, eller kanske båda sakerna. Till exempel läs mer om olika faktorer inom affärsvärlden, samtidigt som det finns olika inlägg som inte nödvändigtvis är riktat till detta ämne.

Det finns flera ämnen som kan vara väldigt breda, beroende på hur man vinklar innehållet i artikeln. Affärsvärlden är stor och det är många faktorer som kan spela roll för hur man ska agera i specifika situationer. Till exempel vad är som hetast på marknaden just nu och vilka omvärldssituationer kan påverka dina beslut.

Bloggens klassiska design

Även om man inte direkt pratar om många regler gällande privata sajter, så finns det ändå en klassisk design av en blogg. Vilket man kan se hos carinne.se, med inläggen i datumordning och det senaste inlägget längst upp. På höger sida finns de senaste inläggen, kommentarer och arkiv med indelning av månader.

Denna klassiska design kan förändras med mindre detaljer, men i stort sett handlar det om att den ska vara lätthanterlig för läsarna. Sen är det upp till skribenten bakom bloggen om denne vill lägga upp sökord eller en sökmotor som gör att det blir lättare att få en översikt på vad som finns på sajten.

 

Denna text är sponsrad.

Artikel publicerad av redaktionen på Infoo.se

24 oktober, 2022/av Redaktionen på Infoo.se
https://infoo.se/wp-content/uploads/2022/10/Hitta-lasare-till-din-nyhetssajt.jpg 1182 1773 Redaktionen på Infoo.se https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png Redaktionen på Infoo.se2022-10-24 19:54:122022-10-24 19:54:12Hur finner man läsare till sin personliga nyhetssajt?

Du är aldrig för gammal för att…

Artiklar, Nöje och fritid

Du är aldrig för gammal för att leka, lära dig nya saker, eller att uppleva något nytt och spännande. Livet är kort och det är viktigt att ta vara på de möjligheter som kommer din väg. Du är aldrig för gammal för att drömma, tänka stort. Du är aldrig för gammal för att…

… lära dig något nytt!

Det är alltid kul att lära sig något nytt. Det kan vara ett nytt språk, en ny dansstil eller bara lära sig mer om en favorit hobby. Att lära sig något nytt är också bra för hjärnan, och det kan hjälpa dig att bli mer flexibel och tänka utanför boxen. Det finns många olika sätt att lära sig något nytt, och det är inte alltid enkelt att välja rätt metod. Hosjohanna.se kan du lära dig det mesta, och oavsett hur man väljer att lära sig, är det alltid trevligt att kunna visa upp sin nya kunskap för vänner och familj.

… utmana dig själv!

Att utmana sig själv och ta reda på saker du alltid undrat. Det är inte alltid lätt, men det är alltid värt det. 24x7support.org kommer garanterat att hjälpa dig på vägen med det! Att utmana sig själv innebär att man måste titta på sig själv och se hur mycket man faktiskt kan. Man måste vara beredd att ta stora risker, och ibland kanske till och med misslyckas. Men det finns inget som är mer tillfredsställande än att lyckas med något som man trodde var omöjligt. Oavsett om det handlar om att klara en skola, göra ett bra jobb eller bara ta itu med livets alla utmaningar, kommer du aldrig att ångra att du tog chansen och utmanade dig själv.

… vara dig själv!

Det finns ingen bättre känsla än att vara sig själv. Att slippa alla förväntningar och begränsningar som andra människor kan ha, och istället få göra precis det man vill. Det är ditt liv, och du ska leva det på det sätt som gör dig lycklig. Ingen annan kan leva ditt liv för dig, och det är viktigt att komma ihåg det. Du ska inte jämföra dig med andra människor, eller försöka leva upp till deras standarder. Var bara den du är, och låt inte någon annan bestämma hur du ska leva ditt liv.

Det är faktiskt få saker som du kan bli för gammal för. Var den du är, och kör ditt race, så kommer du ha färre saker att ångra i slutändan. Läs mer hos baby yoda.

 

Denna text är sponsrad.

Artikel publicerad av redaktionen på Infoo.se

24 oktober, 2022/av Redaktionen på Infoo.se
https://infoo.se/wp-content/uploads/2022/10/Du-ar-aldrig-for-gammal-for-att-leka-och-lara-dig-nya-saker.jpg 1280 1920 Redaktionen på Infoo.se https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png Redaktionen på Infoo.se2022-10-24 19:20:492022-10-24 19:20:49Du är aldrig för gammal för att…

Så kan man spara pengar genom sin elanvändning

Artiklar, Hus och hem

Att el och energipriserna har rusat på senaste är det förmodligen ingen som har undgått. I vissa fall så har elräkningarna stigit med mer än 400% och det ser ut som att vintern kommer att fortsätta på samma bana. Till följd av detta så är det många som är ute efter att spara pengar genom att drastiskt ändra sin elanvändning. Men detta kan vara lättare sagt än gjort och det är inte särskilt konstigt om man känner att man behöver tips och rådgivning kring detta.

I den här texten kommer vi därför att dela med oss av några grundläggande tips kring hur man kan spara el. Om du letar efter fler artiklar i liknande stil som denna så kan du vända dig till paste.nu.

Elpriset

Elpriset är inte detsamma under hela dygnet utan fluktuerar enligt lagen för utbud och efterfrågan. Därmed så är elpriset också lägst under den tiden på dygnet när det används som minst: natten. Om man har möjlighet att ställa in exempelvis tvättmaskiner eller diskmaskiner att sätta igång under natten så kan man spara in stora summor pengar över tid. Dessutom så är elpriset lägre på dagar som det blåser, vilket också är dagar som man kan passa på att unna sig exempelvis en bastu. 

Använd dig inte av torktumlare eller torkskåp 

Torktumlare och torkskåp är två riktiga energibovar, vilket inte är någonting som man tänker särskilt mycket på när elpriset är på mer normala nivåer. Men att använda sig av en tvättställning istället för att torka kläderna via en maskin gör att man kan spara enorma mängder el månadsvis och är någonting som är väl värt att göra. Att bara dra ner på användandet kan också ha stor påverkan på elräkningen i slutet av varje månad. Mer info om detta finns hos delice.se.

Installera energisnåla lampor

Om du inte redan använder dig av LED-lampor hemma så kan det vara väl värt att sätta in detta. Även om LED-lampor ofta har lite dyrare att köpa så drar de mycket mindre el än traditionella glödlampor vilket i sin tur leder till att man kan spara in en del pengar på att använda sig av dessa lampor. Om man vill hetta upp saker ytterligare några nivåer så kan man köpa lampor som gör det möjligt att ändra vilken färg som används för belysningen. Detta kan vara roligt att använda sig av när man har folk på besök och kan få ens vardagsrum att kännas som en show som man kan läsa om på headbang.se.

 

Denna text är sponsrad.

Artikel publicerad av redaktionen på Infoo.se

23 oktober, 2022/av Redaktionen på Infoo.se
https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png 0 0 Redaktionen på Infoo.se https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png Redaktionen på Infoo.se2022-10-23 18:16:182022-10-24 07:20:44Så kan man spara pengar genom sin elanvändning

Den rätta företagsgåvan till medarbetare eller kunder

Företag och näringsliv

Den rätta företagsgåvan till medarbetare eller kunder

När man vill visa sin uppskattning för sina kunder eller anställda, finns det en rad olika alternativ. En populär idé är att ge bort en företagsgåva, som kan vara trevlig och användbar. I den här artikeln tittar vi närmare på vilka typer av gåvor som fungerar bäst i just detta sammanhang.

En av de bästa företagsgåvorna är något som kunden eller den anställde faktiskt kan ha nytta av. Det kan vara allt från en nyttig accessoar till hemmet, ett praktiskt verktyg eller något annat som gör vardagen lite enklare. En bra idé är att titta på vilka typer av produkter dina kunder eller anställda redan använder och sedan hitta ett stort utbud av företagsgåvor.

Vad vill du förmedla med gåvan?

Det är också viktigt att tänka på var den aktuella mottagaren kommer att använda gåvan. Om det är en kund, finns det då risk för att gåvan hamnar i skräpkorgen eller blir en störande accessoar i hemmet? I så fall kan det vara bättre att ge bort något som mottagaren verkligen uppskattar, som till exempel en presentkort på favoritbutiken eller restaurangen.

En annan viktig aspekt är budskapet du vill förmedla med gåvan. Vill du ge bort en gåva som visar din uppskattning för kunden eller anställdas lojalitet?

Då kan det vara bra att ge bort något exklusivare, som en resa eller en finare produkt. Men om du bara vill visa att du tänker på mottagaren och ger gåvan i hopp om att förhöja deras dag, räcker det ofta med något mindre samt mer personligt, som en godisask eller ett kort.

Det finns många olika saker att tänka på när man väljer företagsgåva. Det viktigaste är dock att du tar tid att fundera på vilken typ av gåva som passar bäst för just den aktuella mottagaren och situationen. På så sätt ökar du chansen att gåvan uppskattas, används och ditt budskap kommer fram på bästa sätt.

Tillfällen att ge bort en företagsgåva kan vara:

Motivera och visa uppskattning till anställda:

– När man vill utse månadens medarbetare

– Julklapp till personalen

– Vid en försäljnings tävling

– Presenter för speciella dagar som födelsedagar, avtackning etc.

Kundvård:

– Lojalitetsprogram

– Bonusgåvor

– Kundgåvor

– I kampanjer

Förslag på användbara och omtyckta företagsgåvor

Choklad, vin, champagneöppnare, vinkork, boklampa, extra skön filt, tillbehör till grillen eller köket, termosflaska. USB-kabel, presentkort och spa-behandlingar, kan passa många. Även fina pennor, paraplyer, nyckelringar, friluftslivs- och campingföremål. Listan är lång på bra förslag av gåvor. Och det skiljer sig säkert en del från person till person när det gäller vad som är en omtyckt gåva men att det finns gåvor som passar alla är det ingen tvekan om.

 

Denna text är sponsrad.

30 maj, 2022/av Redaktionen på Infoo.se
https://infoo.se/wp-content/uploads/2022/05/Foretagsgavor.jpg 797 1280 Redaktionen på Infoo.se https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png Redaktionen på Infoo.se2022-05-30 15:44:042022-05-30 15:48:29Den rätta företagsgåvan till medarbetare eller kunder

Ordlista digital marknadsföring

Bloggar, Massmedia

Ordlista digital marknadsföring

Ordlista digital marknadsföring

301 redirect: 301 redirect är en ompekning från en webbadress till en annan som sker på servernivå. Tanken är att få med trafik och länkkraft från en icke-­aktuell eller icke­-existerande webbsida till en aktuell sida.

404-sida: felsida som dyker upp om du till exempel länkat fel i ett nyhetsbrev eller från en sida på din sajt till en annan, eller om besökaren skrivit in en felaktig URL som inte finns på din webbplats. Det är viktigt att du skapar en anpassad 404­-sida så att besökaren lätt kan navigera vidare och inte hamnar på en tom eller otydlig sida.

A/B-test: parallellt test av två versioner av till exempel en webbplats, en webbsida eller ett e­-postutskick för att se vilken av dessa som ger bäst resultat utifrån de mål som satts upp.

B2B: står för business-­to-­business och betyder att det handlar om försäljning från ett företag till ett annat.

B2C: står för business-­to-­consumer och betyder att det handlar om försäljning från ett företag till en privatperson.

Bounce rate: de besökare som bara besöker en sida på din webbplats och som väljer att inte gå vidare, det vill säga de ”bouncar”, studsar tillbaka, vilket anses innebära att de inte hittar något relevant som leder dem vidare. En hög bounce rate är någonting dåligt eftersom det indikerar att din webb plats inte levererar det besökaren är ute efter, framför allt om besökaren bouncar väldigt snabbt.

Brödtext: den löpande texten på en webbsida, eller i t.ex. en tidnings artikel, som skiljer sig från andra delar av texten på sidan, som rubriker och bildtexter.

Canonical: ett sätt att undvika att Google läser av duplicerat innehåll på din webbplats genom att använda en tagg, som visar vilket innehåll på vilken sida som är det ursprungliga (originalet) och som du vill att Google ska spindla och ta med i sitt index.

CPA och CPO: kostnad för en händelse eller en order, står för Cost per aquisition eller Cost per action och Cost per order. Det kan vara ett köp, en nedladdning eller någon annan konvertering som du vill uppnå.

CTR: står för click­-through rate eller klickfrekvens. Anger hur många som ser exempelvis ditt företag i träfflistan på Google, eller din Google Ads-­annons, och sedan klickar på träffen eller annonsen. Helt enkelt hur många som klickar sig vidare. Du räknar ut din CTR genom att ta antalet klick genom antalet visningar.

D2C: står för direct-to-consumer, när ett företag säljer direkt till slutkonsument istället för att sälja via en agent, distributör, grossist eller återförsäljare. Helt enkelt försäljning i egna digitala kanaler istället för via en mellanhand.

Datadrivet: arbetssätt där siffror och insikter får tala och beslut fattas baserat på data, inte på sådant som tyckande, intuition eller på att man alltid gjort på ett visst sätt.

Google AdWords: Googles system för att lägga in köpta annonser bland sökresultaten i sina träff listor. Annonserna placeras numera högst upp eller längst ned i träfflistan, märkta med ordet ”Annons”.

Google Analytics: Googles webbanalysverktyg – eller statistikverktyg – för att få veta mer om besökarna, till exempel trafik på olika webbsidor, hur länge besökarna stannar på de olika sidorna och varifrån de kommer.

Google Search Console: Googles verktyg för att hålla koll på och underhålla din webbplats placering i Googles sök resultat. Du kan till exempel se hur din organiska trafik från Google utvecklar sig och vilka fel sidor, 404­-sidor, som du bör åtgärda.

Growth hacking: metod för att driva snabb tillväxt där man löpande testar och förbättrar och inte är rädd för att prova nya och även okonventionella metoder – därav ordet hack – för att hela tiden förbättra och förfina sitt arbete.

Inbound marketing: metod för att få in fler leads och fler kunder via digitala kanaler. Inbound marketing har kunden i centrum, till skillnad från outbound marketing, eller traditionell marknadsföring, där företag trycker ut sitt budskap utan att ta hänsyn till om mottagaren är intresserad eller tillhör målgruppen.

Influencers: inflytelserika aktörer på nätet – personer med ett avgörande inflytande på sin mål grupp via till exempel sin blogg eller sociala kanaler som YouTube och Instagram.

Kontext: betyder sammanhang eller omgivning. Du vill synas med ditt innehåll, ditt företag och dina produkter och tjänster i en relevant kontext, det vill säga i ett relevant sammanhang.

Konvertering: den aktivitet du vill att användarna ska genomföra när de besöker din sajt eller din butik, till exempel köpa en produkt eller ladda ned en guide.

Konverteringsoptimering: det arbete du lägger ned för att öka andelen besökare som konverterar, det vill säga gör det du vill att de ska göra på din sajt eller i din butik.

KPI: nyckeltal, står för Key Performance Indicator. KPI används för att löpande följa en verksamhet i relation till de målsättningar som är uppsatta.

Landningssida: kan betyda två saker: den första sida som en besökare landar på, eller en sida som är framtagen med ett enda syfte – att konvertera – och som används för exempelvis löpande kampanjer eller för att marknadsföra ett erbjudande under en begränsad tid.

Leads: företag eller personer som på något sätt visat intresse för dina produkter eller tjänster, eller som tillhör din målgrupp och som du har kontakt uppgifter till, men som ännu inte blivit kunder. Leads är kort sagt potentiella kunder.

Länkkataloger: en sajt som sorterar länkar till andra webbplatser i kategorier och under kategorier. I Sverige var SUNET­-katalogen, numera Infoo.se, först ut med att kategorisera länkar på den svenska webben. Internationellt vad DMOZ den stora länkkatalogen som alla ville vara med i till den lades ned i mars 2017.

Marketing automation: verktyg och systemstöd för att fånga upp och vårda befintliga och potentiella kunder. Några exempel är Marketo, Oracle Eloqua, Pardot och Hubspot, men även mejltjänster som Apsis och Mailchimp har idag funktioner för marketing automation.

Native advertising: annonser utformade som redaktionellt innehåll, vilka upplevs och ser ut som en artikel men är betalda av en annonsör. Annonserna ska helst smälta in så bra som möjligt på sidan där de visas, så native står här för ”naturlig”.

Persona: metod för att personifiera vilka kunder och marknadssegment som utgör din målgrupp. Metoden går ut på att använda olika typer av data för att bygga typanvändare av din produkt eller tjänst. Personas är helt enkelt typkunder för dina målgrupper.

ROI: står för Return on Investment, det vill säga avkastning på en gjord investering. För att erhålla ett positivt ROI på exempelvis din annonsering eller din satsning på content marketing ska det du får ut vara större än din insats, dvs. intäkterna ska vara större än kostnaderna.

SEM: står egentligen för Search Engine Marketing, det vill säga sök motormarknadsföring, men används numera som en samlande term för alla de köpta aktiviteter du genomför i syfte att erhålla trafik från sökmotorer, till exempel Google AdWords och Google Shopping.

SEO: står för Search Engine Optimization och används som en samlande term för alla de aktiviteter du genomför i syfte att förbättra din ranking och din synlighet bland de organiska och obetalda resultaten hos sök motorerna – helt enkelt ditt arbete med din webb plats för att hamna så högt upp som möjligt i Googles träfflista.

Sitewide: en sitewide­länk är en länk som syns på alla – eller åtminstone väldigt många – sidor på en webb plats. Det kan till exempel vara en sidfots länk eller en så kallad blog roll, där en bloggare länkar till andra bloggare i sidomenyn på sin blogg.

SERP: en resultatsida på en sökmotor, står för Search Engine Result Page. Omskrivs ibland som SERPen, till exempel ”nya funktioner i SERPen”.

URL: webbadress, helt enkelt det som står i översta fältet på din webbläsare. Står för Universal Resource Locator.

UX: User experience, det vill säga användarupplevelse. Används rätt ofta synonymt med UX­-design, som avser det arbete som läggs ned på att förbättra användarnas upplevelse av till exempel en sajt eller en webbutik, eller egentligen vilken produkt eller tjänst som helst.

Relaterade länkar:
SEO checklista
SEO-kurs online

Ordlistan är hämtad från boken Gräv guld i dina egna kanaler om som även finns som ljudbok om content marketing och SEO i en lång version på Storytel och i en förkortad version som ljudbok på Storytel Brief.

 

Artikel skriven av Christer Pettersson för redaktionen på Infoo.se

12 april, 2022/av Redaktionen på Infoo.se
https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png 0 0 Redaktionen på Infoo.se https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png Redaktionen på Infoo.se2022-04-12 17:00:592022-04-12 19:01:02Ordlista digital marknadsföring

SEO-kurser för att lära dig mer om sökmotoroptimering

Artiklar, Datorer och internet

Bästa SEO-utbildningen

SEO-kurser och SEO-utbildningar: hur lär man sig mer om sökmotoroptimering (SEO) – det kanske viktigaste du löpande bör arbeta med för att lyfta din webbsida eller din webbutik?

Genom att gå SEO-kurser eller SEO-utbildningar (på plats eller på distans)? Parallellt med att läsa böcker om SEO, lyssna på poddar, se instruktionsfilmer eller andra bra sätt att hålla sig uppdaterad.

För det finns inte ett sätt att lära sig SEO och alla sätt som fungerar och som passar dig och ditt tidsschema är naturligtvis rätt.

Varför är vi då så många som jagar ny kunskap inom SEO? Jo, uppsidan är enorm om du lär dig mer om SEO: får du Google att gilla din webbutik eller din webbsida och visa den högt upp i sökresultatet när någon söker på ord och fraser som är relevanta för det du säljer, kommer du få ny trafik och nya kunder.

Utan kostnad och sannolikt över lång tid.

SEO-kurs på distans

Det finns många utbildningsanordnare och numer även många digitala utbildningar, jag har själv satt ihop en grundutbildning i SEO (med rörligt material, uppgifter och quiz efter varje kapitel) tillsammans med Nordboost: Komplett kurs i SEO för dig som vill ta dig till toppen av Google.

Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och till dig som redan kan en hel del om SEO, men som vill lära dig mer.

Vill du gå SEO-kursen Ta till dig till toppen på Google kan du använda koden seokurs10 så får du 10 % rabatt på priset.

För dig som vill lära dig mer och framför allt om SEO-strategi finns kursen ”SEO-strategi för marknadsförare och marknadschefer”, en kurs med Ulrika Viberg anordnad av Tony Hammarlund som driver podden Digital Marknadsföring (som nämns under Poddar om SEO).

Andra arrangörer och mediehus som anordnar kurser i SEO är till exempel Webbdagarna Academy (IDG) och SEO-byråer som Pineberry som driver SEO-kurser på distans och på plats på kontoret i centrala Stockholm.

Lära sig mer om SEO löpande

Jag lyssnar löpande på poddar och ser klipp och filmer, men läser gärna böcker och följer SEO-event och går även SEO-kurser för att få nya intressanta idéer och infallsvinklar – för det behövs hela tiden då SEO är ett rörligt mål, som du aldrig blir klar med: normalläget för SEO är ständig förändring, så vi kommer alla behöva uppdatera oss löpande om det senaste från Google och om sökmotoroptimering.

Poddar om SEO

Det finns även många bra poddar som är fokuserade på Google och SEO eller på digital marknadsföring eller på e-handel, där SEO också är en grundbult för att bygga trafik och försäljning.

Listan nedan är inte på något sätt komplett, men det är poddar som jag själv lyssnar på när tillfälle ges:

  1. Sökpodden – alla avsnitt handlar om SEM och SEO, kommer månadsvis.
  2. Ehandelstrender – t ex detta poddavsnitt om content marketing och SEO, nya avsnitt varje vecka.
  3. Digital Marknadsföring med Tony Hammarlund. Nya poddavsnitt varannan vecka.

SEO-verktyget Ahrefs har i slutet av 2020 samlat 12 engelskspråkiga poddar om SEO på sin blogg, lyssna och se vilken som kan bli din favorit-podd om SEO!

SEO på YouTube

Föredrar du att hålla dig uppdaterad om SEO via en kanal på YouTube? Inga problem: det finns mängder av SEO-klipp och SEO-utbildningar på världens största och av Google ägda webbplats för rörligt material.

Några exempel på bra SEO-kanaler på YouTube:

1. Neil Patel på YouTube (grundläggande SEO, men även mycket om digital marknadsföring och konvertering)

2. Backlinko på YouTube (SEO och mer med Brian Dean)

3. AhrefsTV (mängder av bra SEO-filmer att lära från)

4. Semrush Live (kanal för Semrush live-event som onlinekurser och webinar)

5. Moz på YouTube med bland annat WhiteBoard Friday (SEO-genomgångar med Rand Fishkin och andra medarbetare, dessa rekommenderas varmt!)

Böcker om SEO

Det finns många bra böcker om SEO, på svenska och engelska, och en grundläggande SEO-bok på svenska är ”Guldläge på nätet” av Magnus Bråth och Michael Wahlgren, två riktigt rutinerade rävar i den svenska SEO-branschen.

Boken ”Gräv guld i dina egna kanaler” är både en bok om content marketing och en bok om SEO (två ämnen som ligger väldigt nära varann: inget relevant innehåll, ingen bra SEO). Boken finns även som ljudbok: ”Gräv guld i dina egna kanaler” på Storytel och som en nedkortad version (Storytel Brief).

Jag har även skrivit en titel helt fokuserad på SEO och direkt som ljudbok: SEO för alla – en snabbkurs i sökmotoroptimering för dig som vill ranka högt på Google

Bra länkar om SEO

Läs gärna mer om SEO på följande länkar. Det är artiklar om SEO med olika tema och inriktning beroende på om du är nybörjare eller redan kan en del om SEO och även beroende på om det handlar om innehåll, länkar eller till exempel teknik.

Lycka till med ditt löpande SEO-arbete och med dina SEO-kurser!

SEO och länkar
Checklista för SEO
SEO för nybörjare
Fem tips för att komma igång med SEO

 

Artikel skriven av Christer Pettersson, som är författare och föreläsare inom e-handel och SEO, för redaktionen på Infoo.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 april, 2022/av Redaktionen på Infoo.se
https://infoo.se/wp-content/uploads/2022/04/Google.jpg 1603 1919 Redaktionen på Infoo.se https://infoo.se/wp-content/uploads/2018/07/infoo-logo.png Redaktionen på Infoo.se2022-04-08 11:00:312022-04-12 18:50:32SEO-kurser för att lära dig mer om sökmotoroptimering
Sida 1 av 3123

© 1993-2022, Leadson AB

På Infoo.se hittar du länkar till svenska webbplatser granskade av vår redaktion. Populära kategorier är utbildning som universitet, grundskolor och gymnasier, resor och resebyråer, shopping i nätbutiker som till exempel säljer dammsugarpåsar och företag inom marknadsföring som erbjuder tjänster och kunskap inom till exempel content marketing och e-handel.

Snabbnavigera

  • Lägg till sajt
  • Kontakt
  • GDPR och integritetspolicy
© 2022 Leadson AB
infoo.se
Scroll to top