Fem tips att kicka igång din SEO med

Fem tips att kicka igång din SEO med

På dagens konkurrensutsatta marknad har SEO blivit allt viktigare. Sökmotorer såsom Google används varje dag av miljontals människor som vill få svar på sina frågor och finna lösningar på sina problem.  Med hjälp av SEO kan fler besökare hitta till din sajt via sökmotorer. Följande tips har tagits fram i tillsammans med SEO-byrån Topdog.

1. Skriv en klickvänlig titel och sidbeskrivning

Undersök vilka av sajtens sidor som besöks mest med hjälp av Google Search Console. Skriv sedan mer klickvänliga titlar och sidbeskrivningar till dessa sidor. Sajtens rankning kommer inte nödvändigtvis att förbättras av denna åtgärd, men mer klickvänliga titlar och sidbeskrivningar genererar i slutänden fler klick. Är du osäker på hur du skriver klickvänliga titlar och sidbeskrivningar hittar du en lättillgänglig guide hos Topdog.

2. Undersök användarnas sökbeteenden

Ta reda på vilka sökord besökarna använder för att komma till din sajt, och se om det finns några mönster. Även om du upplever att du har koll på dina besökares sökbeteenden sedan tidigare kan de förändras. Det kanske tillkommer nya beteenden medan andra faller bort. Hittar du nya beteendemönster få du inte glömma att skapa innehåll för dem. För att undersöka besökarnas beteenden kan du använda Google Search Console eller sökordsverktyg såsom Ahrefs, SEMrush och keywordtool.io.

3. Se över sajtens laddningstid

Med en sajts laddningstid eller load time menas den tid det tar att ladda ner och visa sajtens innehåll i webbläsaren. Ju kortare tid desto bättre. En sajts load time blir allt viktigare i Google-sammanhang särskilt eftersom mobilen används allt mer till att söka information. Det har visat sig att snabba sajter är mer lönsamma än långsamma sajter eftersom de genererar mer trafik och därmed mer försäljning. Att genomföra ett load time-projekt på egen hand kan vara svårt, därmed kan det vara bra att ta hjälp av de som ansvarar tekniken på sajten.

4. Fixa brutna länkar

Undersök om sajten innehåller brutna länkar. En bruten länk är en länk som inte längre fungerar. Det beror ofta på att man tagit bort en bit innehåll av någon anledning. När en länk pekar på en URL utan innehåll så räknas den inte. För att ta reda på om sajten innehåller brutna länkar kan du använda ett sökordsverktyg såsom Ahrefs. Om det visar sig att sajten innehåller brutna länkar kan du antingen återskapa innehållet på den URL:en eller styra om URL:en så att den pekar på ett innehåll som liknar det som fanns där tidigare.

5. Räkna ut värdet av SEO

Om du vill få din organisation, ledningsgrupp, kollegor eller andra intressenter att satsa på sökmotoroptimering är det bra att veta värdet av SEO. På så sätt kan du förklara vad de missar. När de är medvetna om vad de går miste om så är de mycket mer benägna att tilldela ett SEO-projekt de resurser som behövs.

Publicerad av Redaktionen på infoo.se
Uppdaterad 2024-02-13
Info kommer inom kort.