Vanliga frågor

Hur är katalogen organiserad?

Katalogen byggs upp genom att webbsidor anmäls via ett speciellt webbformulär. Varje anmälan granskas och behandlas av vår redaktion innan informationen förs in i katalogen. Infoo.se förbehåller sig rätten att avgöra vilket material som ska finnas i katalogen och att ändra och stryka i kataloginformationen så att den passar in i katalogens struktur. Katalogen är öppen för länkar till ett mycket brett spektrum av webbsidor. Redaktionen kommer att granska varje sida före införandet och säkerställa att följande villkor är uppfyllda:

  • Sidor får inte innehålla uppmaning till brott, pornografi, olaga våldsskildring eller hets mot folkgrupp
  • Sidor får inte vara byggda enbart för sökmotoroptimering, d v s utan eget, relevant innehåll för användare.
  • Sidor får inte heller vara byggda enbart för att generera affiliateintäkter, d v s utan eget, relevant innehåll.
  • Varje sida måste ha en tydlig och kontaktbar ansvarig avsändare.

Hur kontrolleras att länkarna fungerar?

Det viktigaste instrumentet är att användarna bevakar katalogen och anmäler ändringar. Till vår hjälp så har vi ett testprogram som kontrollerar varje länk tre gånger per vecka. Denna kontroll resulterar vid oåtkomlighet dels i ett meddelande till den som har anmält webbsidan, dels plockas länkarna automatiskt bort ifall sidan förblir oåtkomlig. Meddelandet fungerar som en påminnelse om ändringsanmälan eller som en väckarklocka för att åtgärda fel.

Hur lång tid tar det innan informationen kommer in i katalogen?

Varje anmälan behandlas strikt i ankomstordning. Hur lång tid det tar beror på arbetsbelastningen för tillfället och tillgången på personal som kan behandla anmälningar. Väntetiden varierar alltså under året, och kan inte direkt förutsägas. Det går att betala för att få sin anmälan behandlad inom 2 arbetsdagar. Om felräknaren hos en ändringsanmälan är minst 2 så prioriteras denna, som därför behandlas före andra i kön.

Kan man samarbete med Infoo?

Vi samarbetar gärna med andra aktörer på nätet kring innehåll, trafik och annonsering.

Till och från har vi även bra erbjudanden för alla som finns på Infoo på allt från utbildningar och kurser, till städartiklar och dammsugarpåsar. Vill du samarbeta med oss kring bra erbjudanden eller har andra bra idéer kring samarbetsmöjligheter, kontakta oss på [email protected].