Den rätta företagsgåvan till medarbetare eller kunder

Den rätta företagsgåvan till medarbetare eller kunder

Den rätta företagsgåvan till medarbetare eller kunder

När man vill visa sin uppskattning för sina kunder eller anställda, finns det en rad olika alternativ. En populär idé är att ge bort en företagsgåva, som kan vara trevlig och användbar. I den här artikeln tittar vi närmare på vilka typer av gåvor som fungerar bäst i just detta sammanhang.

En av de bästa företagsgåvorna är något som kunden eller den anställde faktiskt kan ha nytta av. Det kan vara allt från en nyttig accessoar till hemmet, ett praktiskt verktyg eller något annat som gör vardagen lite enklare. En bra idé är att titta på vilka typer av produkter dina kunder eller anställda redan använder och sedan hitta ett stort utbud av företagsgåvor.

Vad vill du förmedla med gåvan?

Det är också viktigt att tänka på var den aktuella mottagaren kommer att använda gåvan. Om det är en kund, finns det då risk för att gåvan hamnar i skräpkorgen eller blir en störande accessoar i hemmet? I så fall kan det vara bättre att ge bort något som mottagaren verkligen uppskattar, som till exempel en presentkort på favoritbutiken eller restaurangen.

En annan viktig aspekt är budskapet du vill förmedla med gåvan. Vill du ge bort en gåva som visar din uppskattning för kunden eller anställdas lojalitet?

Då kan det vara bra att ge bort något exklusivare, som en resa eller en finare produkt. Men om du bara vill visa att du tänker på mottagaren och ger gåvan i hopp om att förhöja deras dag, räcker det ofta med något mindre samt mer personligt, som en godisask eller ett kort.

Det finns många olika saker att tänka på när man väljer företagsgåva. Det viktigaste är dock att du tar tid att fundera på vilken typ av gåva som passar bäst för just den aktuella mottagaren och situationen. På så sätt ökar du chansen att gåvan uppskattas, används och ditt budskap kommer fram på bästa sätt.

Tillfällen att ge bort en företagsgåva kan vara:

Motivera och visa uppskattning till anställda:

  • När man vill utse månadens medarbetare
  • Julklapp till personalen
  • Vid en försäljnings tävling
  • Presenter för speciella dagar som födelsedagar, avtackning etc.

Kundvård:

  • Lojalitetsprogram
  • Bonusgåvor
  • Kundgåvor
  • I kampanjer

Förslag på användbara och omtyckta företagsgåvor

Choklad, vin, champagneöppnare, vinkork, boklampa, extra skön filt, tillbehör till grillen eller köket, termosflaska. USB-kabel, presentkort och spa-behandlingar, kan passa många. Även fina pennor, paraplyer, nyckelringar, friluftslivs- och campingföremål. Listan är lång på bra förslag av gåvor. Och det skiljer sig säkert en del från person till person när det gäller vad som är en omtyckt gåva men att det finns gåvor som passar alla är det ingen tvekan om.

Publicerad av Redaktionen på infoo.se
Uppdaterad 2024-02-13
Info kommer inom kort.