Välj rätt kniv för hantverkare

Välj rätt kniv för hantverkare

Du är hantverkare eller du gör-det-själv hemma och vill ha bra knivar till bra pris, som gör jobbet och som håller - helt enkelt hög kvalitet och knivar framtagna för skickliga hantverkare.

Men vilken hantverkarkniv ska du välja?

I samarbete med Hultafors knivar presenterar vi här en guide för att välja rätt kniv.

Guide för att välja rätt kniv för hantverkare

Så väljer du rätt hantverkarkniv - börja med att välja vilka arbetsuppgifter du ska utföra för att sedan välja vilken hantverkarkniv eller hantverkarknivar som du behöver i ditt arbete.

Montörknivar
Det tunna bladet, eggens slipning och handtagets unika utformning gör  elknivar, eller montörknivar, perfekta för kabelskalning. Se till att du väljer rätt variant eftersom elknivar finns både för både högerhänta och vänsterhänta.

Grovknivar och stämknivar
De här kraftiga och slitstarka knivarna kan användas för de flesta jobb som kräver att man bänder, bryter eller hackar i diverse material.

Målarkniv
Målarknivar har tre olika funktioner: först och främst är det en kniv, men det är också en skruvmejsel och en burköppnare.

Räddningskniv
Räddningsknivar är avsedda för krävande och våta förhållanden och har tandad egg, friktionsgrepp i Santoprene och blad i rostfritt stål med trubbig spets.

Friluftsknivar
Outdoorknivar - tåliga och robusta friluftsknivar - har extra tjocka (3,0 mm) blad i härdat kolstål med skandinavisk slipning och är EPD-behandlade för maximalt rostskydd.

Precisionskniv
Precisionsknivar har tunna blad och ger dig all kontroll och precision du behöver när du snidar och skär i begränsade utrymmen.

Repkniv
Med en repkniv skär du enkelt av rep och packband och kniven har tandad egg med bitande skärpa, som skär genom hårda och svårhanterliga material utan problem.

VVS-kniv
Eftersom rörmokare behöver kunna ta bort grader från rör har rörmokarkniven en integrerad fil på knivbladets ena sida.

Artikel skriven i samarbete med webbsidan Knivar och blad som erbjuder outdoorknivar och yxor

Publicerad av Redaktionen på infoo.se
Uppdaterad 2024-02-13
Info kommer inom kort.