Bärbar dator bäst i test 2024

 • Datorer
 • Publicerad: 2024-03-07

När det är dags för ny laptop bör du ta dig lite tid till att tänka igenom dina behov och krav. Vi har korat bärbar dator bäst i test genom att testa, läsa andra experttester och användarkommentarer. Resultatet är en lista med de bästa bärbara datorerna i enlighet med lite olika parametrar så att du kan få laptopen som lever upp till dina behov och önskemål!

Rebecka Holmgren
Oberoende produkttestare
HP Laptop 15-fc0062no – 15 tum bärbar dator
 • God prestanda
 • Bra ljud
 • Superfin batteritid
 • Snabb
 • Användarvänlig

Bärbara datorer i vårt test

1. HP Laptop 15-fc0062no – 15 tum bärbar dator

från HP
Fördelar
 • God prestanda
 • Bra ljud
 • Superfin batteritid
 • Snabb
 • Användarvänlig
Nackdelar
 • Enkel och plastig
 • Tangentbord utan ljus

Bästa bärbara dator för vardagen

Vi imponeras av innehållet i denna dator med tanke på vad du betalar för den. Ja, höljet är lite plastigt och knarrigt men det säger inget om den kvalitet som finns inuti. Faktum är att HP Laptop 15-fc0062no erbjuder en prestanda som ligger i linje med laptops som kostar många tusen kronor mer.

Vi gillar högtalarna och formatet och dessutom så sitter det AMD Ryzen från 7000-serien i datorn. Det betyder riktigt fin prestanda. Det som gör att vi säger att detta är bästa bärbara dator för vardagen och enklare användning är skärmen. Den är i enlighet med priset och inget för dig som kräver lite större stöd för grafik och animationer.

Vi noterar också att toppljusstyrkan på skärmen inte är så hög vilket innebär att denna HP laptop fungerar allra bäst inomhus. Den är dock riktigt strömsnål vilket är ett stort plus.

HP Laptop 15-fc0062no har god batteritid

Batteritiden är minst sagt generös. Du får omkring 10 timmar när du gör enklare saker som att surfa eller skicka email. Spel och andra tyngre program kan dra mer snabbare och då kanske du får ta med dig din sladd så att du inte står utan batterikraft.

Vi noterar att denna dator kan användas under längre stunder utan att överhettas. När kylningen spinner igång så är det i stort sett ljudlöst trots att HP inte jobbar med extra tyst fläktmekanik. Vi hade lite olika åsikter omkring detta ljud som surrar men kom överens om att det helt klart är godkänt.

Innehåll
Vilka är Infoo.se?
Vi på Infoo.se är dedikerade till att hjälpa konsumenter att fatta informerade beslut genom att erbjuda objektiva och pålitliga bäst-i-test och recensioner. Våra ledord är följande:
 • Objektivitet – vi förbinder oss att vara oberoende och opartiska i våra tester och recensioner
 • Kvalitet – vi strävar alltid efter att leverera högkvalitativt innehåll till våra läsare
 • Autenticitet – vi är transparenta i vårt arbete och våra processer

Viktigt att veta om bärbara datorer

En bärbar dator är inte som en stationär dator och det finns några punkter som du verkligen bör vara väl medveten om när du väljer.

Var medveten om att:

Tangentbordets kvalitet får betydelse

Det ska kännas skönt att använda ett tangentbord. Du ska inte uppleva det som att du får trycka för hårt eller att det klickar för mycket. Bakgrundsljus gillas av många så det är också något du bör fundera lite på när du ser på laptop bäst i test.

Byggkvalitet och design

Om du ska använda din bärbara dator på språng så kommer den att utsättas för slitage. Ta en titt på materialet. Om det är plast ska det vara slitstark plast. Annars kan aluminium eller kolfiber vara bra val. Se också på saker som gångjärn för att få en bättre bild av vad modellen kommer att tåla.

Skärmens kvalitet

Matt, med glans, ljust… Var medveten om hur skärmen kommer att bete sig. Om du gillar att jobba på din laptop utomhus så ska det vara en modell som kommer att fungera fint där det är väldigt ljust.

Kylsystem

Lägg även märke till hur datorn kyls ner. Om det blir varm i handen då du jobbar länge är det inte bra. Ta alltid en titt på hur det fungerar med nedkylning och om detta innebär fläktar som avger en massa oljud.

Laga och byta ut

När din dator börjar få några år på nacken kanske den behöver reparation eller byte av delar som batteri. Fundera på vad detta kommer att kosta och hur enkelt det blir innan du bestämmer dig för en viss modell.

Publicerad av Rebecka Holmgren
Uppdaterad 2024-03-12
Jag heter Rebecka och har lång erfarenhet som produktansvarig på ett stort svenskt industriföretag. Min stora passion är tekniska prylar som klarar saker jag inte ens var medveten om att jag behövde hjälp med. Jag ser min nyfikenhet som en drivkraft som hjälper mig att skriva och redigera guider och tester.